top of page
bolbel-serisi2.png
bolbel3_yedi_cuce_49ac7.jpeg

DEDEKTİF BOL BEL'İN SERÜVENLERİ 3
PAMUK BOL BEL VE YEDİ CÜCE

Duyduk duymadık demeyin! Tüm zamanların en hayalperest dedektifi Bol Bel geri döndü! Üstelik bu kez Pamuk Prenses kılığında, Yedi Cüceler ile birlikte…

 

Oyuncak bebeğiniz konuşmaya mı başladı? Telefonunuzdan sadece başka gezegenler mi aranabiliyor? Külkedisi Kıl Kedisi’ne mi dönüştü? Dert etmeyin! Dedektif Bol Bel ne güne duruyor! Bir telefonunuz yeter de artar. O hemen imdadınıza yetişir…

 

Durun bir dakika! Külkedisi nasıl olda da bir anda Kıl Kedisi’ne dönüştü? İnanılacak şey değil! Rapunzel’in saçları yerine kulakları mı uzamış? Pamuk Prenses’i ormana götüren avcı aslında Beyaz Tavşan’ı arayan Alis miymiş? Birileri Dilek Perisi’ni çağırabilir mi hemen! Yoksa o mu sebep olmuş tüm bunlara? Düşler Diyarı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya! Birileri buna engel olmalı, ama kim? Okudukları masal kitaplarındaki karakterlerin kaybolduğunu söyleyen çocukların ve Yedi Cüceler’in Bol Bel’den yardım istemesiyle birlikte, yeryüzünün en sıra dışı dedektifi Bol Bel kolları sıvıyor ve serüven başlıyor…

 

Hay aksi! Acar dedektifimiz bu işi şıp diye çözer aslında ama ofisin hiç susmayan telefonlarına bakmaktan kapı dışarı çıkamıyor ki! Ona iyi bir sekreter bulmalı. Yoksa ne Genişleyen Oda’daki alet edevatla uğraşmaya, ne çalıp duran telefonları yanıtlamaya, ne de Bilge Kitap’a laf yetiştirecek zaman bulmaya mecali kalmayacak gibi görünüyor…

Kitap Adı: Pamuk Bol Bel ve Yedi Cüce | Tudem | 2016 | 264 Sayfa | Çocuk Romanı

Editör: Mavisel Yener | Resimleyen: Gökçe Akgül

mavisel.png

Metinlerarasılık bağlamında bakıldığında, klasik masalların bu kitapta nasıl bir dönüşüme uğradığı, akademisyenlerin dikkatini çeker umarım.  Temelini postmodern yaklaşımdan alan metinlerarasılık yöntemiyle çözümleme yapıldığında, masallarla kurulan doğal bağın bu metni hangi açılardan güçlendirdiği de gözleniyor. Yalnızca bu konu üstüne bir tez çalışmasını bile hak ediyor kitap.

Aşkın Güngör gerçeği algılama, yansıtma yöntemi olarak bu kez fantastik türü seçiyor. Uçuk kaçık tipler aracılığı ile alışılmış olana karşı bir arayış, farklı bir bakış sunuyor roman. Aslında hayatta hangi duygular varsa Düşler Diyarı’nda da onlar var. Şaşkınlık, arayış, anlamama, anlama, suskunluk, pişmanlık, kahkaha…


Mavisel Yener, 26 Mayıs 2016, Cumhuriyet Kitap

iyi-kitap.png

Güngör, çocukların bilinçaltına yavaş yavaş işlemektense adeta büyük harflerle zihinlerine girmeyi tercih etmiş. Her gün ayrı bir kulvarda savaştığımız cinsiyet ayrımcılığı gerçeğini düşündüğümüzde, kanımca yerinde bir seçim. Bu önemli mesaj, kadın kahramanların kendi yollarını bulmaları, kendi içlerindeki gücü keşfetmeleri ekseninde verilirken; kurgunun güzelliği hikâyenin temposunun hiç düşmemesini sağlıyor.

Aşkın Güngör’ün insanı bir anda tutup tüm maceranın içine dâhil eden bir kalemi var. Ve başarılı kurgusu da hikâyenin sonuna kadar bu heyecanı diri tutmayı başarıyor. Masallar dışındaki (dedektifin dünyasındaki) karakterlerin isimlerinden, olağanüstü nesnelere kadar ince düşünülmüş, keyifli ayrıntılarla dolu bir kitap...


Burcu Arman, 31 Mayıs 2016, İyi Kitap

BolBel-Capa3
bottom of page