top of page
mesihin-klounu-3.jpg

MESİH'İN KLONU

İlk baskısı 2007 yılında İnkılâp, ikinci baskısı 2012 yılında Postiga tarafından gerçekleştirilen Mesih'in Klonu, üçüncü baskısına Mantis Kitap etiketiyle erişti.

Her şey 1958 yılında İsrailli arkeolog Yardena Alexander’ın Kubbetüssahra’daki inanılmaz keşfiyle başlar. Arkeolog yüzlerce yıldır mitlere esin kaynağı olan Kutsal Kâse’yi bulmuştur ve rivayet edildiği gibi Kâse’nin içinde M.S. 33’te Golgota tepesinde çarmıha gerilen kişinin kanı vardır. Yani, Hıristiyan öğretisine göre Hz. İsa’nın; İslam inancına göre “Hz. İsa olmayıp, Allah katından bir ilimle yüzü ona benzetilen biri”nin…

Roman bu ikilemden hareketle Kutsal Kâse’deki kan tortusundan alınan DNA ile klonlanacak kişinin “gerçekte” kim olduğu sorusunu hem bilim kurgusal, hem de fantastik normları kullanarak sorgular. Yanıtları irdelerken de yine yüzlerce yıldır her Sami dinde dillendirilen; kitaplara, incelemelere, makalelere konu olan kıyamet rivayetlerini referans alır…

Hemen her kıyamet senaryosunda insanların evrensel tüm kötülükleri simgeleyen figür olan Deccal’ın etkisine gireceği söylenir. Deccal kitlelerce kutsanacak, peygamberliği kabullenilerek izinden gidilecektir. Hatta insanlık onu binlerce yıl dilinden düşürmediği bir sıfatla anacaktır: Mesih!

Peki yirmi birinci yüzyıl insanı nasıl ve ne gerekçeyle tarihin tozlu sayfaları arasındaki peygamberlik makamını kabullenecek, bir insanın kutsallığına inanacaktır? Roman günümüzdeki pek çok şey gibi bunun da ancak bilimin referansıyla mümkün olacağını iddia eder.

Kitap Adı: Mesih'in Klonu | Mantis Kitap | 2021 | 552 Sayfa | Roman

Editör: Aşkın Güngör | Kapak: Aşkın Güngör

giovanni.png

Aslında kitabın sonuna az kaldı, ama yorumlamak için çokça malzeme var, final sürpriz olacaktır. İtiraf edeyim ki yazarlığınızı sayenizde keşfettim ve çok memnun kaldım Türkiye’de Dan Brown tarzı bir yazarın bulunduğunu öğrendiğim ve tadını aldığım için. Evet, romanınız başka bir ülkede çıkmış olsaydı dolar veya avro milyoneri olurdunuz. Her şeyden önce konu gerçek bir buluş, yaklaşım hem siyasal hem inançsal göndermeleri ile doğruları listeliyor, kaynak araştırması ise örnek bir çalışma. Sizi candan kutluyorum.

Giovanni Scognamillo, 2012

ezo.png

Aslında bir süre oldu okuyalı ama paylaşmak bugünün nasibiymiş. Ustam Aşkın Güngör’ün imzasını taşıyan bu eşsiz kitabı halen okumadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Spoiler vermeden nasıl anlatılır bilmiyorum ama ne kadar derin bir araştırmanın, ne denli berrak bir zihnin eseri olduğunu daha ilk sayfalarda anlayacaksınız. Ustam kolay kolay aşılamayacak bir yere koymuş çıtayı. Eline, aklına sağlık Aşkın Abi.

Ezo Evrim Harsa, 22 Nisan 2022

genel.png

Sadece bilim kurguya meraklı okurların değil aksiyon ve gizem peşinde olan tüm okurların keyif alarak okuyabileceği bir kitap bence Mesih’in Klonu.

Metin Karademir, 17 Şubat 2017

kayip-rihtim.png

Hiç şüphe yok ki Aşkın Güngör ileride de pek çok başarılı esere imza atacaktır. Ve yine şüphe yok ki Mesih’in Klonu onun başyapıtlarından biri olarak anılmak için zirveyi her zaman zorlayacaktır. Çünkü bu eserin hakkettiği unvan bu. Bir başyapıt…

M. İhsan Tatari, 12 Ocak 2013, Kayıp Rıhtım

mehmetmoglu.png

Dan Brown, Koontz, Grange vb. yazarların romanlarının pek çoğunu okumuş, dinler tarihini ta Sümerlere kadar incelemiş olan ben, Mesih’in Klonu ile hayatımın şaşkınlığını yaşıyorum. Neden biliyor musunuz? Ben bugüne kadar bu kadar iyi bir roman okumadım. Edebiyatı, gerilimi, karakterleri, psikolojik çözümlemeleri ve konusu ile kitaba kilitlendim, hapsoldum… Nasıl bazı filmlerin bazı sahneleri ömür boyu akıldan çıkmaz şekilde hafızalara yerleşiyorsa Mesih’in Klonu’nda da böyle bir sürü bölüm var. Örnek vermem gerekirse İstiklal Caddesi katliamı unutulacak gibi değil…

Mehmet Mollaosmanoğlu, Ocak 2013

genel.png

Kitabın gelişme bölümü mükemmmel gizemlerle dolu. Bir anda ortaya çıkan hiç tahmin etmediğiniz gizemler sizi oldukça şaşırtıyor. Bu bağlamda  sonuç bölümüne ulaşana kadar, kitabın beklenen islamiyet anlatılarındaki hali ile bir kıyametle sonlanacağını hayal ediyorsunuz. İyi saklanan gizemler ikinci kitap beklentilerini son sayfalara kadar saklıyor.

Çok güzel aksiyon sahneleri var kitapta. Sahneler diyorum, kitabı mükemmelliğe yakınlaştıran bir özelliği. İyi betimlemeler ve harika aksiyon sahneleri bazen sizi kitaptan koparıp hayaller diyarında bırakıyor. Bir anımı anlatacağım: Bir bölümde kahramanımız ablukaya alınmış civar ışıklandırmalar iptal edilmiş bir evden çıkıyor karşısında yüzlerce Sat komandosu Zülfikarla saldırıyor onlara. Kitabı bıraktım müziğe ve hayallere bıraktım kendimi. Rocka-Ben Ağlasam Da çalıyor arka planda ve tam şarkının o sonda yavaşladığı kısım başladığında okudum o satırları bir kaç dakika boyunca hayallerimdeki filmi izledim müziğin harika uyumu ile.


Bahattin Ceyhan, 2014, Türk Fantastik Edebiyatı Sitesi

burak_eldem.png

Mesih’in Klonu, son yıllarda Türkiye’de yayımlanan en ilginç ve en “merak tetikleyici” romanlardan biri. İyi bir noktadan yola çıkılarak 2030′ların dünyası ve tabii Türkiye’si yazarın çizdiği çok çarpıcı tablolarla tanımlanmış ve daha başlardan itibaren etkili bir atmosfer yakalanmış...

Burak Eldem, 2008

umit_ihsan.png

"O gece yapayalnız iki kadındılar hanede: Anneyle kız, gündüzle gece, yıldızla kara bulut, bakireyle fahişe... Aynı adamın kutsal kaderine ağıt yakan adaştılar da hem: Kaderle kader, elemle elem, gözyaşıyla gözyaşı, Meryem'le Meryem..."

Aşkın Güngör’den Mesih'in Klonu...

Hep merak etmişimdir: İnsan böyle bir paragrafı hangi kafayla, hangi boyuta geçerek, neyle beslenerek yazmıştır. Yani bir insan bir başkasıyla aynı miktarda oksijen soluyarak, aynı miktar beslenerek ve bizimle aynı ortamda yaşayarak bunları yazabilir mi? Tam olarak inanamıyorum...

Hâlâ okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim: MESİH'İN KLONU…


Ümit İhsan, 3 Aralık 2012

mavisel.png

Aşkın Güngör’ün Gohor dizisini okuyanlar onun sonsuz düş gücünü ve akıcı dilini iyi bilirler, işte bu düş gücünün yarattığı Mesih’in Klonu, bilim kurgu hayranlarının çok seveceği bir kitap...

Mavisel Yener, 2013

bilginadali.png

Bu gece ölürsem sebebim Mesih’in Klonu’dur. Hâlâ onu okuyorum. Yarıladım. İtirazlarım, eleştirilerim saklı – onlar yazar gözüyle. Okur gözüyle baktığımda, bu kitabın “best seller” olmamasını anlayamıyorum. Hayal gücü inanılmaz zengin. Kurgu bir film kurgusu gibi (uzattığın yerlere itirazlarım hep saklı), öykü çok sürükleyici...

Bilgin Adalı, 2010

kayip-rihtim.png

Başından sonuna takılmadan okunabilecek sürükleyici bir kitap. Kullanılan ustalıklı dilin yanında bir yerli kitabın da inanılmaz yaratıcılık içerebileceğini hayretle görüyorsunuz.

Bozcin, 2008, Kayıp Rıhtım

esrailter.png

Güçlü kalemiyle Aşkın Güngör’den nefis bir eser: Mesih’in Klonu… Okurken kendimi bir Hollywood filminin setindeymiş gibi hissettim. Geçmişte ve günümüzde yaşadığımız bazı olaylar bize aslında her şeyin önceden planlanmış bir senaryo olduğunu düşündürmüyor değil. Mesih sandığınız kişi sanıldığı gibi değilse? Dünyayı kurtarmak adına yapılanlar ya dünyanın sonunu getirecek olaylar ise? Her şeyi sorgulatan bu eseri yapımcılar gözardı etmemeli ve bu sadece bir kitap olarak kalmamalı.

Esra İlter Demirbilek, 2013

daha_fazla
bottom of page