top of page

Sözcük Korsanı 12. Baskıya Ulaştı

Türkiye'nin köklü yayınevlerinden Tudem tarafından okura ulaştırılan, günümüz Da Vinci'si Gökçe Akgül tarafından resimlenen Dedektif Bol Bel serisinin ilk kitabı Sözcük Korsanı 12. baskıya erişti.



Yazar kadrosuna dâhil olmaktan büyük onur duyduğum Tudem için Dedektif Bol Bel serisinin ilk kitabı Sözcük Korsanı'nı 2011 yılında yazmıştım ki daha dün gibi. İlk andaki amacım her yıl bir Bol Bel kitabı yazarak külliyatı epeyce hacimlendirmekti ancak titizlik belası, bendeniz ayrıntılara takıldıkça her Bol Bel kitabı bir öncekinden daha geniş bir aralıkla okura ulaşabildi. Eh tabii hayatı devam ettirebilmek adına araya "girigiriveren" iş güç zorunluluklarını da hesaba katmak gerek. Neyse işte, aradan geçen 11 senede Bol Bel'in 11 değil sadece 4 kitabı yayımlandı: Sözcük Korsanı, Doktor Otukuru'nun Işınlama Makinesi, Pamuk Bol Bel ve Yedi Cüce, Gizemli Kule. Seri beşinci kitap Kader Çarkı ile tamamlanacak ve bu son kitapta adlarını verdiğim ilk dört kitap bir çember gibi (yahut bir sonsuzluk simgesi gibi) birbiriyle bağlantılı bir hat üzerinde buluşacak. Üf, karışık anlattım biliyorum ama son kitabı okuma fırsatı bulduğunuzda demeye çalıştığımı anlayacaksınız.

Sonrasında Bol Bel'den kopmak içime sinmiyor. Okul etkinliklerimde küçük okurlarımın yoğun merakla sorduğu "Bol Bel'in çocukluğu nasıldı?" sorusuna yanıt verebilmek adına üç tane de Çocuk Bol Bel kitabı yazmayı planlıyorum. Kitap başlıkları hazır, kurgular zihnimde tastamam, hatta ilk kitap uzun zaman önce yazılmaya başlandı bile. Geriye sadece bitirmek kalıyor. Bakalım başarabilecek miyim :)


12. baskısında Sözcük Korsanı'na başarılar diliyorum. Türkçenin korunmaya her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğu bugünlerde umarım ki çocuk okurlara ilham olur.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page